sábado, 21 de enero de 2012

17/1/12

Avui intentaré fer una reflexió que englobi tot el que hem estat treballant amb l’Eduard. Durant aquestes tres sessions, hem portat a terme un treball molt acurat i amb dificultats, ja que personalment, penso que han estat poques sessions per a tota la feina que hem realitzat, sense saber-ne gaire sobre els entorns virtuals i mitjans per a l’ensenyament aprenentatge. Així doncs, hem après a treballar a través del Jclic i les seves aplicacions; també hem pogut veure com es crear un Moodle i hem creat un. I per últim hem realitzat un Bloc, en el qual hem explicat el que anàvem treballant durant totes les sessions  de l’assignatura, i hem après a gestionar-lo d’una manera efectiva.

En quant al JClic em va ser una activitat molt didàctica. El projecte consistia en la realització, per mitja del programa JClic, d’unes activitats enfocades directament a l’etapa infantil. L’objectiu era que els infants poguessin treballar d’una manera activa amb les TIC i , al mateix temps, poguessin adquirir un nou aprenentatge inclòs dintre del currículum de educació infantil, com ara aprendre operacions matemàtiques,  relacionar, classificar...
La segona activitat que van dur a terme ha estat el moodle. A més de poder organitzar la feina del docent,  es poden penjar les activitats a realitzar per part del alumnat, es poden publicar les properes activitats escolars i extraescolars , com ara sortides, per tal de que les famílies s’assabentin en tot moment de què allò que els seus fills estan realitzant a l’escola... Tot un sense fi de possibilitats que ajuden a facilitat la comunicació entre escola/ família / alumnat.
Per últim, el bloc ha estat l’ última feina que em dut a terme.  En aquesta última tasca es podrien diferenciar dues parts. La primera part, ha estat realitzada durant tota l’assignatura, i consistia en realitzar una reflexions sobre cada una de les sessions que hem dut a terme. Les nostres impressions, reflexions,  aspectes que no dominaven, allò que sí dominaven bé... En conclusió, les nostres impressions, els nostres pensaments sobre allò treballat a classe. La segona part ha estat afegir, a aquesta primera i principal part, tot un seguit d’activitats complementaries i d’acord amb els meus gustos. Es podria dir que seria  una personalització del meu bloc posant  fotos, vídeos, etc.

 Com a conclusió els aprenentatges que he adquirit durant aquests mesos seran molt útils pel meu futur com a mestra. M’agradaria continuar treballant aquests aspectes pròximament i anar, poc a poc, aprenent molts més recursos per poder utilitzar a l’aula amb els meus infants, poder oferir-los un munt de possibilitats que ells, poc a poc, vagin adquirint i, d’aquesta manera, des de ben petits aprendran a manejar-se amb les TIC

No hay comentarios:

Publicar un comentario